Maak van je kleinste kamertje een grootse plek

Fan van kitsch? Nood aan een deco-experiment? Dan is het toilet jouw experimenteerplek bij uitstek. Hier kan je eens zot doen. In het kleinste kamertje kan je gerust een andere richting uitgaan zonder impact op de rest van de woning. Het leven is te kort om altijd voor ‘veilig’ en ‘tijdloos’ te kiezen!

 

3 tips om van jouw toilet de coolste kamer van het huis te maken

1. Laat je gaan in luxe

Met ultradunne keramische tegels van 1 x 3 meter transformeer je de wand in een magisch tafereel van bloemen, een landschap of artistieke kleurnuances. Alsof je met elk toiletbezoek een beetje op reis gaat. 

Al even luxueus zijn de grote tegels van 120 x 240 meter met kostbare metalen inleg of glanzende strips. 

Een andere unieke ervaring creëer je met 3D- en 4D tegels. (foto's: Marca Corona)

 

 

2. Houd het hygiënisch

Het spreekt voor zich dat een toiletruimte bestand moet zijn tegen water en sop. Liever geen kurk of parket, dus, maar tegels of vinyl. Vinyl is duurzaam en slijtvast, en bestaat in oneindig veel uitvoeringen. In een kleine ruimte kan je vinyl meestal naadloos leggen.

Kies je voor tegels, opteer dan voor een groot formaat. Hoe minder voegen, hoe hygiënischer. Nooit eerder waren er zoveel XXL-tegels verkrijgbaar. Langwerpig kan je gaan tot 150 x 75 cm, vierkant tot 120 x 120 cm. Voor de wand zelfs tot 100 x 300 cm! Met deze royale formaten is de vloer of wand extra snel gelegd. Mooie voorbeelden van XXL-tegels vind je hier.

Met plinten zorg je voor een vloeiende overgang van vloer naar wand. Een degelijke plint kan ook tegen een stootje van dweil en schuurborstel.

foto's:
- Coto d'Este
- Beltrami

3. Maak het gezellig

Lectuur, een mooie prent aan de muur, en misschien wel een plant, … jij kiest hoe je zelf het best tot rust komt. Een lekker zeepje en zachte handdoeken maken het plaatje af.

 

En als uitsmijter: betaal minder btw!

Nog een laatste tip: maak gebruik van het verlaagd btw-tarief door de werken over te laten aan de plaatsingsdienst. Als je woning ouder is dan 10 jaar geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% (i.pl.v. 21%), zowel op het materiaal als het werk!

Heeft u vragen over het assortiment? Zoekt u iets specifiek?