5 verrassende oplossingen als wandbekleding

Bij ‘tegels en parket’ denk je misschien automatisch aan vloerbekleding, maar ook voor de wand bieden ze verrassende oplossingen! We zetten vijf toppers op een rijtje.

 

1. XL tegels in de badkamer

Waar water weelderig spettert geldt: hoe minder voegen, hoe hygiënischer! Kalk en zeepresten nestelen zich namelijk graag in de ruwe randjes. Met wandtegels in extra groot formaat bespaar je jezelf dan ook heel wat geschrob tussen de voegen.

Wandtegels van 90 x 30 cm zijn geen uitzondering meer in het aanbod wandbekleding. Keramische tegels zijn bestand tegen alle schoonheids-en schoonmaakproducten, maar ook de harde, vochtbestendige natuursteensoorten zoals marmer, kalksteen, leisteen, simyra, … kunnen perfect in de badkamer. Een behandeling met een speciaal product beschermt de steen tegen vlekken. Net zoals bij keramisch materiaal zijn sommige soorten natuursteen ook verkrijgbaar als platen die op maat gezaagd kunnen worden. Nog minder voegen dus!

Houd je van de luxueuze uitstraling van natuursteen, maar wil je het comfort van keramiek? Dan vind je vast je keuze in het uitgebreide assortiment imitatie-natuursteen.

2. SPATWAND MET AUTHENTIEKE ZELLIGES

Zelliges, de ambachtelijke Marokkaanse tegeltjes, blijven een topper in de keuken. Daar zitten de magische kleurschakeringen zeker voor iets tussen! Aangezien elke zellige lichtjes anders is van vorm, dikte en kleur krijg je altijd een onregelmatig oppervlak. Dat vormt net de charme. De tegeltjes (10 x 10 cm) worden met een voeg van amper 1 mm op de muur gelijmd.

Naast mooi zijn zelliges – met hun geëmailleerde oppervlak en extra smalle voeg - ook bijzonder praktisch. De tegels doorstaan perfect het dagelijkse gespetter met water en vet.

3. MUURACCENT mET MINI-PANELS IN NATUURSTEEN

Het mooiste kunstwerk aan je muur is de natuur! Met een wand in natuursteen geef je je interieur een originele toets. Een strook mini-panels vormt een eye-catcher in zowel klassieke als moderne interieurs. Een volledige wand kan natuurlijk ook, zeker als je opteert voor een sobere natuursteen, zoals leisteen  of het Braziliaanse ‘Black slate ’. Maar alle soorten natuursteen komen in aanmerking: marmer, quartz, basalt, kalksteen, graniet, …

De strips meten doorgaans 60 x 15 x 1 à 2 cm en kunnen op verschillende manieren aangebracht worden. Geleverd op net, zijn ze makkelijk te plaatsen. Door panels van verschillende dikte te combineren, krijg je een bijzonder 3D-effect. Voor een gedurfd resultaat gebruik je een natuursteen met duidelijke tekening, zoals de Emperador T Antico van Beltrami.

4. Altijd mooi met mozaïek 

Zorgvuldig samengesteld uit kleurrijke glassteentjes of natuurlijk gevormd door Moeder Natuur, mozaïek geeft altijd een persoonlijke toets aan de ruimte. Laat je creativiteit de vrije loop met glasmozaïek of origineel versneden tegels.

Mozaïek bestaat in verschillende formaten: 2,5 cm x 2,5 cm, 5 x 5 cm, 10 x 10 cm, en 2,5 x 5 cm. De steentjes zijn vooraf op netjes gekleefd en worden dicht gevoegd.

5. PARKET ALS WANDBEKLEDING

Parket aan de muur? Houten wandbekleding is één van de designtrends in 2017. Steeds meer interieurontwerpers gaan aan de slag met gekliefd hout aan de wand. Het geeft de ruimte een weerbarstig en tegelijk gastvrij karakter. De houtstructuur voelt aangenaam aan en creëert mooie, opvallende tekeningen op de muur. Het ongeëvenaard reliëf brengt stijl en warmte in huis.

Lalegno , bekend van vloerparket, pakt uit met ‘Barn design’: Unieke blokjes parket in gekliefd eikenhout. De look is vergelijkbaar met die van kops houten vloeren. Met het oog op een vlotte plaatsing worden de blokjes van 9 x 9 cm gemonteerd op planken van 14 blokjes lang en 2 blokjes breed, handig voorzien van een tand- en groefsysteem.

Ook andere houtsoorten creëren dezelfde intieme sfeer in de ruimte. Onbehandeld teakhout, bijvoorbeeld. Versneden in smalle lamellen geeft deze wandbekleding een strakke, moderne look .

Het hout is beschermd door een laag onzichtbare vernis, maar is ook onbehandeld verkrijgbaar om af te werken naar keuze.

Heeft u vragen over het assortiment? Zoekt u iets specifiek?